Saturday, December 17, 2011

Mitt srapperom

På Swescrapbook bloggen viser vi i desember alle våre scrappeplasser og for noen dager siden var det min tur å vise min plass. Det er en del av allrommet i annen etasje. 

Om under en månad ska vi ha visning av vårat hus och då kan jag inte precis ha allt framme i mitt pysselrum, så den här helgen har jag börjat slänga, och fixa till lite i min pysselhörna. Först och främst städat på bordet, men det är mycket kvar som måste fixas och inte minst måste den stora vita hyllan bort, de små vita hyllorna samt den lilla i björk bort... Ska flytta på andra sidan rummet och hyllorna som är där måste flyttas ut i förrådet.

bord

Om ni ser att jag har nästan tomma lådor på bordet så är det för att jag brukar samla på mig så mycket småsaker att jag känner det är bra att ha lite smålådor framme så jag inte tappar bort allt möjligt.

Här brukar jag sitta på kvällarna. Har en dator som jag har kopplat en extern skärm till så jag växlar lite med att använda den ena eller den andra skärmen. Jag har alltid datorn i gång när jag pysslar så jag kan leta utmaningar, lyssna på musik eller kolla på filmer. Har några flera hyller och lådor jag har grejer i, men det är för mycket lådor att det är inte så roligt att titta på.

väska

Jag åker mycket på träffar 2-6 träffar i månaden. Det är båda stora träffar och mindre träffar på Brunkullan varje torsdag så jag har två svarta Panduroväskar. En som jag brukar ha papper bland annat, och en som jag har dekorationer, färg och verktyg i. Var på träff i går så den ena väskan plus en större version av den röda som står under bordet ligger fortfarande i hallen och väntar på att komma upp. Det faktum att jag pysslar mycket borta gör att jag har valt att inte satsa för mycket på hyllor och dedikerade lådor - för jag hinner inte ställa tillbaka allt. Har många Lekmanlådor på andra sidan rummet som finns i en Bondehylla. Där har jag en låda för chipboards, en för band, en för diverse blommor, en för rosor och så några för allt möjligt annat.

till layouter

För att få med mig mina layouter hem från träffar har jag en sånn här plastlåda att ha de i. Då kan jag packa ner alla mina grejor innan träffen är slut, precis efter att ha lämnat in alla utmaningar och sedan bara plocka tillbaka layouterna i lådan och går med de i bilen där allt annat redan finns.

punch

Puncharna får inte alltid plats i väskan, så de som inte är med får hänga på väggen.

lp fickor

Jag sorterar mina papper i LP-fickor efter serie och så stoppar jag de antingen på golvet, i de svarta hyllorna i den stora vita hyllan eller i pysselväskan. TYcker jag får bra översikt och kan lätt plocka med mig de serier jag vill ha med.

arets layouter

Har numera gått över till Modern album, och här är layouterna för det sista året. Tror jag totalt har gjort över 150 stk i år.


thickers

Mina Thickers (som inte är med i träffväskan) får vara i förvaring från Granit.

mister

Jag har mycket färg i Hammarplastlådor i hyllorna, men de jag som oftast har med mig på träff som Studiofärg, crackle paint, distress stains och mister har jag i en sånn här låda från Jula. Just nu har jag plockat ut mycket - allt jag hade med mig på Scrap-Perras träff för en vecka sedan. Då jag skulle på träff igen i går så packade jag aldrig om färglådorna, så väskan som brukar vara knökfull är numera ganska tom.

mistlada

Här är min mistlåda. Har en låda som kom i ett kit som har jag teflonbakplåtspapper i. Om ni såg så har jag en tjock underlag från Ikea som jag har tejpat teflonpapper på skrivbordet också.

2 comments:

  1. your scraproom looks great!...I'm very envious and long for a scrap room one day!..love the 'spray booth' box!

    ReplyDelete
  2. Vilket fint scraprum..
    En fråga, var har du köpt plastlådan som du tar hem dina färdiga LO´s från träffar?
    Inser hur mycket jag saknar en sådan!!!

    ReplyDelete