Friday, September 9, 2011

Stupe kråke - DT Scrap-Perra

I dag blogger jeg en layout med jute (burlap) som bakgrunn hos Scrap-Perra.  For mer bilder gå inn i bloggen.

När jag var på Perras träff för några veckor sedan blev jag supersugen på att göra en layout på Jute (burlap).  Förra veckan gjorde jag minialbum i canvas och den här veckan går jag alltså över på ett annat tyg. Kan säga att det var jätteroligt !! Jag har använt jute tidigare som del av en layout, men det är alltid speciellt att prova nya saker.


Alla pappren är från My Minds Eyes serie So Sophie. . Jag började med att sy fast pappret Content Geometric.  Planen var att använda min Sew Easy låda med allt i, men några gånger glömmer man att ta med sig det när man åker på träff. Så i stället för att krånga till det som jag gjorde med att sitta och pricka hål kan man vara smartare och använda en Sew Easy -Stitch Piercer att göra hål med runt pappret. Har man man inte med sig sin bruna Sew Easy  Floss så får man också experimentera. Jag tog i stället lite ljust broderband som fanns med och färgade in det med Vintage Photo Distress stain.  Den gröna stjärnan är pappret. Helpful Houndstooth. Har använt en chipboard stjärna från GCD  som mall för stjärnan.  De andra pappren är Thoughtful Flower, och Pleasant Stripe   Runt det ena pappret har jag använt twine Alla kanterna på pappren är chalkade med Vintage Photo Distress stain.  Lite olika blommor från Petaloo finns på layouten. Chantilly - Mixed Blooms - Blue/green och  Chantilly - Velvet Hydrangeas - Blue. De sistnämnda har också brads från Reprint. 


Rubriken stupe kråkabetyder kullerbytta på svenska om någon undrade vad det betydde. Thickseren som är använt heter Shoe Box , chipboard bokstäver som är 4 cm hög.  Årtalet 2011 är Mini Market - Black & Cream stickers  från October Aftersnoon. Journalingen har jag använt baksidan av ett ensidigt MME papper för att få samma struktur och skrivit på på datorn.


Har brukt en skisse fra MME som utgangspunkt.
MME_LayoutSketch_2011_09


Black journaling: Text translated to English means: You always want to go BACK TO the playground. 

8 comments:

 1. Säger det igen superfin!!!
  Trevlig Helg
  Kram

  ReplyDelete
 2. You really rock the burlap! So pretty in every way!

  ReplyDelete
 3. Oh I love how the burlap turned out! Great take on the sketch! Best of luck!:)

  ReplyDelete
 4. That burlap is genius! I love it.

  ReplyDelete
 5. I love this! That burlap adds so much great texture!

  ReplyDelete
 6. oh wow, I love the burlap!! Great page, very inspiring :)

  ReplyDelete
 7. Wow great layout with that burlap as background!

  ReplyDelete