Monday, August 15, 2011

Lang biltur - GDT Creativica

Hos Creativica har jeg i dag blogget denne layouten.

Sommarens semester. Dag ett 110 mils bilresa. Dag två:vattkoppor. Detta är dag seks, vi åker 160 mil på två dagar, vattkopporna har inte torra än och vi kan bara stanna där det inte är folk. Inte alltid så roligt, men jag tycker barnen var riktigt tappra som inte gnällde på resan, bara lite på nätterna när det kliade. Men när vi kom fram så kliade mest i kroppen efter att få springa. Musse Pigg, Pettson och Findus och Små Einsteins spelades många gånger på DVDen kan jag lova.

Har på layouten använt papper från My little shoebox.  Först  har jag målat med lite gesso.  Lite här och där gjorde jag små cirklar med en flaska och där det blev lite taggar målade jag med akrylfärg och för att tona ner färgen igen så målade jag med gesso över.  Under alla papper har jag limmat fast lite gul floss. Floss har jag också använt i knapparna.  Papprerna rev jag lite hur som helst.
Har börjat leta efter lite nya saker att ha på min layouter och när jag letade i klädkammaren efter saker att ge till insamlingar och saker att slänga så hittade jag en vit blus i lintyg. Orkade inte hämta strykjärnet, men det tänker jag göra nästa gång jag klipper ut något. Jag bare klippte det i passa storlek och limmade fast det.  Hittade lite crepepapper som jag klippte i en lite remsa och virade runt mitt hjärta.  Igen en sånn sak man kan ha liggande hemma.Rutnätet längst bak är också en sånn grej jag hittade hemma. Vi köpte den för att hänge under taket så inte fåglarna skulle kunna bygga bo där.
Jag har ingen snygg handstil, men jag tycker det är enklare att bara skriva för hand än att skriva ut på datorn och få det att passa in, så då får jag stå ut med ful handstil, för mig är det viktigare att det står lite text till layouterna.


Materiallista:
Papper
: Från My little shoebox, Blooming trails, Silkespapper
Dekorationer
:  Små  brads , gul Floss,  knappar, Spring blommor från YouDo, Rhinestone Summerbling  från YouDO, Teeny Alpha Apple Green Block från Glitz, Bomulls-spets Ljusblå
Färg
: Gesso, MinimisterDistress refill Broken China, akrylfärg, Zig-penna
Klistrigt
: Craft Foam Pads Stora, Scotch Strong & Precise Glue, dubbelhäftande tejp
Övrigt
: Delar av en gammal vit blus, knappar, crepepapper från egna gömmor.

2 comments: