Monday, February 21, 2011

Månadslayout GDT Creativica

Her kommer dagens blogginlegg på CreativicaJag har inspirerats av alla trådar i forum om månadslayout att jag fick för mig att göra en själv.   Min layout handlar om sjukdom och olyckor… Sedan nyår har nu barnen varit hemma totalt 3 veckor på grund av sjukdom och vi har bara kommit till slutet av februari. Peppar peppar, barnen har varit friska en vecka nu.


Jag har bara använt ett mönstrad papper – Sommartider Sommarens Bild  från Maja Design  på layouten,  så i stället har jag sprayet med olika mister och använt tårtpapper för att få lite effekt på pappret. Jag har använt en liten borderstans för att få lite kant och så limmat på svart cardstock.Den här månaden har jag inspirerats av Kada att göra egna blommor och här har jag gjort blommorna ved att stansa ut på vit cardstock som jag har mistat med tre olika storlekar Retro Punchar och så har jag ritat en svart kant runt.  Varje blomma har totalt fyra utstansade blommor som jag har använt en tunn målarpensel för att rulla pappret på för att böja de bakåt.
Min hobby som liten var att brodera och jag har sparat hur mycket moulinegarn som helst, och det funkar jättebra på layouter. Här har jag gjort en liten fjäril. Har även dekorerad fjärilen med lite vita halvpärlor.


Som oftast tycker jag det är svårt med mycket journaling på en layout, men när det är en månadslayout är det nästan nödvändigt att skriva mycket, och jag har försökt få med så mycket text som möjligt och många bilder.
For att rama in har jag använt snöre för att ringa in layouten och för att få den färgen jag ville ha på rubriken så har jag chalkat den. Det går jättebra att både chalka, distressa eller måla med akrylfärg på thickers för att få den färgen man vill ha.

Materiallista:
Cardstock:
svart och vit
Mönstrad papper:
Maja Design - Sommartider Sommarens Bild
Stans
: Retro punch Large, medium och small
Bokstäver
Thickers Chipboard Mullberry
Dekorationer
: Wisteria – Brads från  Basic Grey och YouDo Pearl Stickers White halvpärlor
Klistrigt:
Scotch Strong & Precise
Färg/pennor:
Zig Journal & Title – svart,
Verktyg
: Skärmaskin, sax, MiniMister, Making Memories – Edge Scraper

5 comments:

 1. Hej! Jag tror du skrivit fel år på layouten. Skall det inte vara 2011?

  ReplyDelete
 2. Tur att någon ser... Jo, det skulle ju vara 2011.....

  ReplyDelete
 3. Men den var ju jättefin :)Och en hejare på att bridera är du med ;) Ha en bra tisdag!

  ReplyDelete
 4. underbar lo!! Skönt att se att även andra har sina stavfel! =P

  ReplyDelete
 5. Hej igen! Glömde ju säga att layouten var jättefin. Blev så upptagen av årtalet.

  ReplyDelete