Wednesday, August 31, 2011

Litt sur

Etter å ha havnet på Scrapbook Nooks shortlist og har hengt litt på forumet der så ble jeg inspirert av skissen i forumet. Så her er mitt bidrag til august skissen der.


I started up stamping with pink and grey, but found the colors to be too bold, so I just gessoed the whole page. (Still no brayer, my little daughter has hidden it pretty well) Paper from Basic Grey Olivia and the rest washi tejp.


Her er august skissen på Scrapbook Nook

Monday, August 29, 2011

My Scrapbook Nook

I går var jeg for trött til å scrappe ferdig det jeg begynte på, vi flyttet nemlig om på masse bokhyller, böker og annet så når kvelden kom var jeg helt knekt, og i kveld har jeg bare surfet inn på Scrapbook Nooks side for å vente på "shortlist" til nye dter på Scrapbook Nook. Til min store overaskelse var mitt navn blant de maaaange finalistene, men likevel, jeg var der !!!  Så det er bare å krysse fingerene for meg, det ville bare värt en dröm å komme med der.  Kanskje blir min blogg på TRE språk fremover, ikke bare en blanding av norsk og svensk..

Sunday, August 28, 2011

Gjeste-dt Color Combos Galore

Noen ganger har man flaks. Jeg ble ukens utvalgte  på Facebook som gjestedt på Color Combos Galore og her er min layout og ukens utfordring.




This is a picture from my home town, the name of the place translates to "The End of the World" = Verdens Ende. From there the Oslofjord ends and all you can see is water and next stop is either Sweden or further - Denmark.

I loved the challenge, and was delighted to be chosen as the first Facebook fan guest designer.


Wood: I found some wood outside and glued the text home on it, this is also my ledge, upon the chipboard circle.

Transparancy - pebbles here and there as water drops.

The journaling also tells the story about a place I tend NOT to visit every summer I go back home, in fear of total homesickness. (I live 1200 km away)


Saturday, August 27, 2011

Swe Scrapbook Färgtema v 34

Jeg rakk en liten LO til ukens fargeutfordring på Swe Scrapbook. Håper du lar deg inspirere av denne eller noen av de andre som finnes i Swe Scrapbook bloggen

Jeg pleier aldrig å bruke store bilder, men når man har hatt noen liggende et par år så kanskje det er på tide å bruke de ???  Trenger mer tips på layouter med store bilder, så ser du mitt inlegg og vet om  noen skikelige fine LOer så link de i kommentarene, en liten RAK er premie.

 grave litt farge uke 34 umenorskan



fargtema_34H
.

Thursday, August 25, 2011

Scrap-Perras månadsutmaning - nästan en vecka kvar

Tänkte påminna om att det är några dagar kvar av Scrap-Perras månadsutmaning.

Augusti månadstävling

Nu är semestern slut, eller snart för en del. Skolorna startar upp och hösten kommer och lyser upp vardagen med alla fina färger i skog och mark. Svampar, bär och trädens höstskrud. Augusti månads utmaning här hos oss går i färgens tecken. Eller möjligen avsaknaden av färg.


Jag vill att ni gör ert alster, kort layout eller alter, i Duplex. Det innebär enkelt att du får använda TVÅ färger, och BARA två färger. Fotografier eller stämpelmotiv får vara svartvita, eller i de 2 färger du valt. Inga flerfärgade motiv alltså.. 

Sista dagen att lämna in ditt bidrag är den 31 augusti kl 23.59. Det gör du genom att lägga upp det i avsedd tråd i vårt forum. Du behöver registrera dig där, vilket är enkelt gjort.  Ditt bidrag ska vara gjort för denna utmaningen och får inte kombineras med andra. Du får gärna blogga ditt alster under tävlingens gång, efter du lagt upp det hos oss, och länka då till Scrap-Perra.se.

En vinnare röstas fram får då 150 kr i presentkort och vi har även ett utlottningspris.


Wednesday, August 24, 2011

Sommer i nord - GDT Creativica

På mandag blogget jeg for Creativica.   Det ble en ren og enkel layout.

Sommaren här i norr har varit fantastisk, sägs det, för vi var inte hemma på hela sommaren och kunde njuta av det fina vädret här i Umeå. Vi var däremot några dagar utanför Bodö i Nord-Norge.  På fotot kan ni se utsikten från bryggan där vi satt och åt middag alla familjerna i sommar.




Det är inte ofta jag scrappar naturbilder, men med så fina papper ville jag gärna visa fram lite av Norge.  För att få störst effekt har jag vald en enkel och ren stil på layouten.  Har klippt bara små bitar av de mönstrade pappren och har också använt den delen som finns lengst ner på pappren som visar vilken serie. Kände att de passade så bra.


Materiallista:
Cardstock: vit
Mönstrad papper:
Maja Design papper från serien Skärgårdsliv – Är och fiskar, Skärgårdsliv – Bryggsegla, Skärgårdsliv – Västkusten, Skärgårdsliv – Kasta ankar
Dekorationer:
Flower Collection White från Youdo, Loopy Primary Brads , Brads collection Sommar, Summerfeeling 2colourmix blommor från YouDo, Tiny Type Alpha Red, Washitejp, blått snöre
Klistrigt:
Scotch Strong & Precise Glue och 3D-kuddar
Penna
: Svart zig
Färg
: Crackle Paint Faded Jeans
Verktyg:
Sax, skärmaskin, DYMO

Monday, August 22, 2011

Anea og vagnen - DT Scrap-Perra

Anea & vagnen hos Scrap-Perra
 

Ni förväntade kanske att se en layout från Tesab i dag, men just i dag träffar ni på en av mina layouter.  Tänkte passa på att tacka Perra och MiaKL för en jättetrevlig pysselhelg. Det har varit riktigt inspirerande, och är så tacksam för att vi får stanna där hela helgen. 

Trevliga scrappera och roliga utmaningar och jag blev inspirerad av båda. I utmaningen  skulle vi inspireras av ett skivomslag, och mitt resultat blev såhär.




Materiallista:
EP - Country Drive - Journaling cards
EP- Country Drive - Flutter By
EP - Country Drive - Daisy Field
EP - Country Drive - Element Stickers
TA- Glimmer Glam - Pink Lipstick
Crate - Emmas Shoppe -Stickers Borders
Giggles  thickers
Doily

Skiss vecka 34 Swe Scrapbook

Skolstartsveckan till trots, vi på swe bjuder upp till skiss igen. Den här gången har underbara Helene ritat skissen. Hon brukar vara bra på att inspirera. Visa oss era alster!
vannkopper skiss vecka 34



Her er skissen



Friday, August 19, 2011

Topp 5 på Once Upon a sketch

Sååå fornöyd. En av mine layouter er bland de fem på topp og utvalgte på Once Upon a sketch.

Nå får jeg stolt lov til å ha denne awarden





En liten pause - DT Scrap-Perra

Tidigare den här veckan har TesaB, Willea och MiaKL visat upp de gula och de rosa pappren från Authentique paper, så i dag tänkte jag visa upp pappre som går mer åt det blå,grå.och bruna hållet.


Fotot visar sonen som är lite trött efter dagis och har lagt sig ner lite för att vila sig lite, men man kan ju leka med bilarna även om man vilar på golvet.




Jag har använt papper från serien Journey. Bakgrundspapperet heter Itinerary . Flaggorna är Voyage och pappret bakom bilden heter Explore. Som Willea har jag använt ett tårtpapper som är 6".


Bakom tårtpappret har jag målat med en lite självblandat färg,tror det är 3-4 olika blåfärger plus vit, har färgat in de olika färgerna lite här och var runt hela kanten också, plus lite rött.   Tänkte det passade lite till de röda blommorna från Petaloo; Chantilly - Mixed Blooms - Red/Burgundy och Chantilly - Velvet Hydrangeas - Red.


Rubriken är små bokstäver från Cosmo Cricket Tiny Type Alfabet - Blue och de gula siffrorna är från Authentiques serie Blissful.


I dag åker jag och Cri_Kee till Scrap-Perra och på lördag finns vi på plats på pysselträffen. Hoppas vi träffas där ! 

Her er skissen jeg har brukt.fra Sassy LIl Sketches



Monday, August 15, 2011

Skisse uke 33 - SweScrapbook

Her er min layout. Veldig enkel denne uken. Gå inn og se mer i Swe Scrapbook bloggen


skiss vecka33 umenorskan

Lang biltur - GDT Creativica

Hos Creativica har jeg i dag blogget denne layouten.

Sommarens semester. Dag ett 110 mils bilresa. Dag två:vattkoppor. Detta är dag seks, vi åker 160 mil på två dagar, vattkopporna har inte torra än och vi kan bara stanna där det inte är folk. Inte alltid så roligt, men jag tycker barnen var riktigt tappra som inte gnällde på resan, bara lite på nätterna när det kliade. Men när vi kom fram så kliade mest i kroppen efter att få springa. Musse Pigg, Pettson och Findus och Små Einsteins spelades många gånger på DVDen kan jag lova.

Har på layouten använt papper från My little shoebox.  Först  har jag målat med lite gesso.  Lite här och där gjorde jag små cirklar med en flaska och där det blev lite taggar målade jag med akrylfärg och för att tona ner färgen igen så målade jag med gesso över.  Under alla papper har jag limmat fast lite gul floss. Floss har jag också använt i knapparna.  Papprerna rev jag lite hur som helst.
Har börjat leta efter lite nya saker att ha på min layouter och när jag letade i klädkammaren efter saker att ge till insamlingar och saker att slänga så hittade jag en vit blus i lintyg. Orkade inte hämta strykjärnet, men det tänker jag göra nästa gång jag klipper ut något. Jag bare klippte det i passa storlek och limmade fast det.  Hittade lite crepepapper som jag klippte i en lite remsa och virade runt mitt hjärta.  Igen en sånn sak man kan ha liggande hemma.Rutnätet längst bak är också en sånn grej jag hittade hemma. Vi köpte den för att hänge under taket så inte fåglarna skulle kunna bygga bo där.
Jag har ingen snygg handstil, men jag tycker det är enklare att bara skriva för hand än att skriva ut på datorn och få det att passa in, så då får jag stå ut med ful handstil, för mig är det viktigare att det står lite text till layouterna.


Materiallista:
Papper
: Från My little shoebox, Blooming trails, Silkespapper
Dekorationer
:  Små  brads , gul Floss,  knappar, Spring blommor från YouDo, Rhinestone Summerbling  från YouDO, Teeny Alpha Apple Green Block från Glitz, Bomulls-spets Ljusblå
Färg
: Gesso, MinimisterDistress refill Broken China, akrylfärg, Zig-penna
Klistrigt
: Craft Foam Pads Stora, Scotch Strong & Precise Glue, dubbelhäftande tejp
Övrigt
: Delar av en gammal vit blus, knappar, crepepapper från egna gömmor.

Friday, August 12, 2011

Litt molefonken

Var i går på Brunkullan og scrappet og da laget jeg denne layouten etter skisse fra Sketchy Thursday (se lengst ned)


Materialjeg har brukt:
Rosa papir fra Lily Bee design
Grönt lite papir fra My Minds EYe LIme Twist serie
Grått bånd fra Pink Paislee
Gesso
Kakepapir fra Panduro
Zig-penn
Blomstrete papir fra Echo Park papers serie Country drive
Maya Road Transparency Doilies
Petaloo blomster
Tim Holtz metall
3 bugs in a rug billett
Tag fra Vibeke Spigseth Poppy Design fra Panduro
Melissa Frances nökkelhull
American Craft Sunrise Thickers

Her er skissen







Alltid ha på hjelmen - DT Scrap-Perra

Dagens blogginlegg hos Scrap-Perra.

Fyraåingen älskar att cykla runt och efter långa diskussioner är det numera ok att alltid ha på hjälm när han cyklar.  Han börjar ropa efter hjälmen innan vi har gått ut dörren på morgenen för att cykla till dagis. (Det är 50 meter till dagis.....) Han vet att hjälmen hänger på cykeln ute i carporten, men det är ändå viktigt att tjata om hjälmen.



Til den här layouten har jag använt papper från My Minds Eye serie Lime Twist. Härliga färger till speciellt killiga layouter.  Papperna  Spring - ZagGenuine - Sky, Soar - Fly. . 

Stjärnorna har jag gjort själv och har använt en stjärndie och stansat ut lite burlap jag hade liggande, och i en mindre storlek stansade ut lite mönstrad papper och så en liten knapp till slut. Det är jätteroligt att blanda material. Kanske har du någon spännande hemma du kan använda. Gamla kläder, lite tyg. Nätet som finns på layouten är också något som jag hittade hemma. Vi använder det under taket för att fåglarna inte ska kunna göra bo där...

Flaggbordern har jag gjort med att jag har klippt ut lika delar och så har jag använd en rund pappersbit och klippt efter den for att få lite rundad kant efter att jag limmade fast. Blev aldrig riktigt säker på hur långa de skulle vara så jag klippte efter jag hade limmat fast dubbelt över tråden.



Nu är det bara en vecka till jag och Malin sätter oss i bilen och kör ner till Scrap-Perras träff. Sees vi där ????? 


I used the latest My Minds Eye sketch in my design for the first time. Lime Twist Papers, homemade star made out of burlap, Quickutz star die +paper and a button.
MME_LayoutSketch_2011_08

Monday, August 8, 2011

The lip - Color Combos Galore

Har forsökt meg på en ny fargepalett, denne gangen på Color Combos Galore. Her er min layout.


Her er paletten

På brygga - GDT Creativica

Mera hos Creativica


Min semester är över, vi är tillbaka i stan och det känns som hösten redan har kommit, solen har varit borta några dagar och vi har typ 15 grader...  Då är det skönt att scrappa lite sommerbilder.   Med 2 barn med vattkoppor åkte vi norrut till Bodö i början på juli. Barnen vaknade med vattkoppor första dagen i Norge, vilken tur ???  Alla kopporna var inte torra med vi åkte bil i två dagar och passade på att barnen inte fick vara nära andra. Dit vi skulle vara - stort släktsträff - var det ingen fara att vi kom.  Ni kan väl kanske se de röda prickarna i ansiktet, kan säga att ryggen var helt prickig. De kliade inte så mycket, men det var några gnälliga nätter ändå innan vi åkte.

På bilden är vi på bryggan där vi träffades på kvällarna och grillade. Det är  sent på kvällen och med lite sjukdom i kroppen var det nödvändigt med både napp och flytväst.

Materiallista:
Papper:  Maja Desing - Skärgårdsliv - Flaskpost
Dekorationer: Bo Bunny Ad Lib Combo Stickers,  You Do Ocean Waves blommor, Reprint Blå Rhinestones
Färg: Crackle Paint Faded Jeans
Verktyg: Skärmaskin, sax
Klistrigt: 3D kuddar
Övrigt: Quickutz dies, osteklut, hyssing, wellpapp

Sunday, August 7, 2011

So sweet

Hösten har visst kommet hit til Umeå allerede, vi har i hvertfall grått og trist vär - perfekt scrappevär. I går var jeg på pysseltreff med Pysselhäxorna, kan ikke si jeg fikk mye gjort, men jeg fikk i det minste stanset ut en sommerfugl og limt fast den..... Det ble mest babling.

For en gangs skyld har jeg ikke brukt en fargeskala eller en skisse, men bare egentlig malt og klistret dit ting..... Gesso, mist og ZIG-pennen er mine fölgesvenner.




Dies: Spellbinders Butterfly, Cheery Lynn Design English Tea Party Doily Die, French Pastry Doily Die

Saturday, August 6, 2011

Jeg vant !!!

men siden jeg ikke bor i Australia, får jeg ingen pris, men det gjör ikke noe.  Se her
Det var virkelig göy å vinne når jeg tester en ny teknikk - osteklut, gesso og malilng.



- Thanks for picking my layout as one of the winners.

Anothers thanks to this blogger for highlighting my layout.

Friday, August 5, 2011

En liten badenymfe

Har gjort et lite bidrag til Mollys sommerutfordring. Et veldig enkelt et, men det får duge. (Sommerfuglene er i en 17 mai blomsterpakke fra Nille om noen undret og thickersen er malet med turkis akrylfarge).  Håper jeg rekker flere.



Utfordring nummer 4

Tänk att det finns en film om en Molly! Den har vi här hemma inte sett. Men nog kan man bli inspirerad av själva filmaffischen? Det är denna utmaning!


Balansetrening på magen

DT-layout Scrap-Perra. Link til bloggen for närbilder.

Fortsätter att scrappa lite sommarbilder, vi var i sommar i Nord-Norge för att fira en en massa jämna år. En som fyllde 90 år, en som fyllde 70, to som fyllde 60 och en som fyllde 50 år. Det blev ett helt litet släktsträff, och dit åkte vi med barn med vattkoppor som knappt var torra, tur att barnen tycker om att köra bil, det var bara att smörja på lite liniment då och då.....

Foton på layouten är utanför där vi hade festen på kvällen innan alla kommer, en 4 åring som har lite tråkigt och måste komma på något att göra.



Materiallista:
Broken China. Crackle Paint
Broken China  Distress stain
Sweets fra Crate papers serie Emmas shoppe
Journaling fra Echo Park papers serie Playground
Envelope Rectangular fra Maya Road
Sommerfugler/butterflies fra GCDInnoscence fra Prima

Her er skissen jeg har brukt





og fargepaletten






Thursday, August 4, 2011

Medemsträff med Pysselhäxorna 6 august

Er det noen Pysselhäxor som leser min blogg som har glemt treffen så er det fortsatt mulig å melde seg på. Lördag den 6 på Ersdungen.   Jeg kommer og hvis noen vil kan jeg holde en liten miniworkshop etter önskemål.