Friday, May 27, 2011

Du & mamma - DT Scrap-Perra - helt uten mönstrede papir.....

Dagens layout är gjort helt utan mönstrade papper, men har i stället vald att använda olika stickers och andra dekorationer samt tårtpapper och lite grönt silkespapper som kom med ett paket som jag har sparat på.

 Jag har använt vit cardstock som botten och så har jag duttat lite Spun Sugar Distress stain när jag ville ha fotot. Det syns kanske inte så mcyket, men lite rosa är det i botten.   Som fotomatta har jag valt det ovannämde materialet silkespapper och tårtpapper, och under fotot har jag också en die cut från Emmas shoppe.  Längst till höger har jag vald att använde två  Stickers Borders  från Emmas Shoppe. 
Emmas Shoppe -Alpha stickers har jag plockat ur frasen Princess.  Och under den frasen har jag  vald ut Emmas Shoppe -Stickers Phrases.  Den svarta swirlen kommer från Echo park paper och ingår i For the Record - Element stickers. Blommorna till höger om bilden är både från Prima Den lilla gula hårda blomdekorationen heter Arco Iris - Madeleine.

Den stora rosa fjärilen i chipboard kommer från GCD. Först färgade jag med akrylfärg, därefter har jag ritad svarta streck med en Zig-penna. Diecut blomman är gjord av tre olika die cut doilies från Emmas Shoppe -Die cut 12x12.  I mitten har jag satt din en glittrig lite chipboard från Emmas Shoppe -Layered Chipboard, den lilla turkosa med den gula knappen är också från samma chipboardserie.   Den rosa blomman kommer från Prima och heter Softees - Annabel.  Igjen har jag letat fram en fras ur Emmas Shoppe -Alpha stickers, och rubriken Du och Mamma är från samma stickers.


Uppe till vänster har jag igen använt både Phrases, Borders och Die cuts från Emmas shoppe tillsammans med lite journaling.


Til slut nere till vänster har jag använt flera Borders från Emmas shop, samt Die cuts  och Phrases.

Ha en trevlig helg.

Tuesday, May 24, 2011

Grattiskort

I dag viser jeg enda et kort denne uken, den er gjort til en av Magdas utfordringer og er den eneste jeg har rukket till nå, dessverre. Tiden har ikke strukket til. Dette var fargeutfordringen, skulle ha turkis, grön, rosa og brun.Veldig enkelt kort, men det viser litt meg som kortlager......Ingen fargelegging av figurer.

Monday, May 23, 2011

Nytt kort fra meg - Timepiece

Bestillingskort. Skulle väre brunt og gull, men jeg fant ikke så veldig mye gull hjemme, så det ble hvit, brunt og rödt..... Håper hun blir fornöyd likevel.

Tävla med Mollys på Swe Scrapbook

Länk till bloggen.  Sista datum 3 juni.

Morsdagskort - GDT Creativica

Her i Sverige feirer man morsdag siste helgen i mai så jeg har ganske flaks - hos oss kan vi dermed feire morsdag to ganger i året.. Har min mann glemt det den ene gangen, har en ekstra dag å ta det igjen på....

Viser i dag hos Creativica et morsdagskort.  Uvant for meg å gjöre kort, men kommer jeg först i gang (har laget tre den siste uka...) så er det ikke så farlig, men forvent dere IKKE fargelagte motiv for det vil dere aldri få se.


Materiallista:
Cardstock:
Kraft, turkos
Mönstrade papper: In Stitches från My Little Shoebox
Dekorationer:
You Do blommor spring, Red Hot Rhinestones från Papermania, YouDo Rhinestones. Fjärilar & Trollsländor, rosa zig zag velourband (finns i den fysiska butiken), Brads Butterfly Summer-mix
Verktyg:
Cutter Bee Scissors, Skärmaskin, Falsben
Bokstäver
: Ad Lib Combo Stickers från Bo Bunny
Klistrigt: 
3d kuddar, Dubbelthäftande tejp
Annat:
Brodergarn, spets, tyll

Friday, May 20, 2011

Emmas shoppe - Scrap-Perra

Dagens blogginlegg hos Scrap-Perra med papir fra Crate Paper Emmas shoppe. Gå in i butikksbloggen for å se flere bilder.


Ha en fin helg !

Thursday, May 19, 2011

Grattiskort

Jeg gjör jo ikke så veldig ofte kort, men i forrige uke fikk jeg en bestilling på et kort som skulle väre i svart/hvit og her er resultatet. Har embosset Kort & Godt rammen og valgte lärthickers, så det ikke ble för sött.  Stickersene er fra October Afternoon. Tror jeg kommer til å kjöpe fler av de. Må sjekke hvem fler som har de tror jeg.


Photobucket

Klar for Brunkullanpyssel i kveld

Har pakket bilen med pyssel og stikker fra jobben litt tidlig i dag for å sitte og scrappe..

Tuesday, May 17, 2011

Ukens skisse på Swe Scrapbook

Her er min inspirasjonslayout til ukens skisse på Swe Scrapbook.

lillblomman skiss umenorskan


Her er Lillblommans skisse for uke 20. Se flere inspirasjonsbidrag i Swe Scrapbook bloggen.

Monday, May 16, 2011

Tjohoo - jeg vant

Lenge siden det ble noen vinnende bidrag på meg, men i dag vant jeg endelig noe på Skissedillas skisse nummer 111. Det får bli min feiring i morgen, for det skjer ikke mye av nasjonaldagsfeiring her i Umeå...

Topp 3 fra Skissedillaskisse #111


Nok en uke med flotte bidrag er forbi, og heller ikke denne gangen har valget av ukens topp3 vært lett.
I morgen er dagen for is, pølser og hornmusikk. Og jammen er det ikke en på andre siden av grensa, som gikk av med seieren dagen før selveste nasjonalsangen.
LOen er laget av Umenorskan. Jeg elsker de ulike mønstrene, det utrolig herlige bildet, ja hele kombinasjonen! Denne får meg virkelig i godt humør!
 Ikke bare det, jeg ble omtalt som en av ukens kreative sjeler på Scrapping.no med denne layouten
Scratch:
Denne gangen har jeg valgt denne utrolig kule LOen fra Umenorskan. Jeg likte så godt det røffe uttrykket på LOen, sammen med det stemningsfulle bildet.






Smil - GDT Creativica

Her dagens layout hos Creativica, med herlige papir fra My little shoebox.


Materiallista
Mönstrade papper
: Cherries Jubilee, 100% Cotton, Fields a Bloom, Blooming trails, Hand Made
Annat papper: Silkespapper 20 ark 
Dekorationer:
Heart Brads Pearly White  från You Do Runda brads Summer-brads från You Do, Band fjärilar (finns i den fysiska butiken),turkos spets (finns i den fysiska butiken) , You Do blommor spring, Red Hot Rhinestones från Papermania, YouDo Rhinestones. Fjärilar & Trollsländor, dekorationer från Ad Lib Combo Stickers från Bo Bunny
Bokstäver:
Ad Lib Combo Stickers från Bo Bunny
Penna:
Svart ZIG penna
Klistrigt:
Scotch Strong & Precise, Dubbelthäftande tejp
Verktyg:
  Cutter Bee Scissors

Sunday, May 15, 2011

Din sprudlende latter - Skissedilla #111

Det har värt masse fine skisser på Skissedilla i vår, men jeg har bare aldri somlet meg til å sende inn så mange som jeg hadde villet, men ble så inspirert av å väre hos Sophie og scrappe at jeg fant denne i dag.

 Her er utfordringen

Sketchy Thursday - Juni GDT

Ikke alltid resultatet blir så vellykket når jeg försöker å gå utenfor min vanlige stil, så her kan dere se layouten jeg gjorde i helgen til Sketchy Thursday.  Ikke alt man gjör som kan bli så bra. Ser ihvertfall at jeg ikke skal forsöke å fylle hele siden med bilder og mönstrede papir igjen.   For at jeg ikke ble fornöyd kan dere i morgen se at jeg har scrappet samme bilde en gang til i en mer for meg komfortabel versjon.

Her er skissen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlL8VK1N2WA_XcQl8TcYdW9_vD27K11LB3oc9ko5a3tMggt6rDuLhKNSizu5xgoWuQ0zJYlabWSeRrhUsOtrkttdRayAJxgBugUZoSb5tHQwvG-C0RLTAMW4o3BUW64PT11tQ8CVTv7vA/s1600/GDTSketch_050711.jpg
Inspirasjonen fra bildet er fargene rosa og turkis og noen prikker på de mönstrede papirene.

The cups inspired me to use papers with turqouise and pink. 

Saturday, May 14, 2011

Scraplift SweScrapbook

Her er min scraplift av Severine

kaos lifta severine umenorskan

Her er layouten jeg liftet

severine

Till höger i Swe Scrapbook bloggen finns en kategori som heter information, där står det hur ni går tillväga för att visa era alster. Ingen deadline för någon utmaning, du skapar när du har lust och visa oss gärna när du är klar. i Swe Scrapbook blogg

Min scrappepersonlighet

Photobucket

Har gjort en layout til Mollys utfordring nå i mai: Dette var utfordringen: Du ska scrappa en layout som verkligen visar din scrapstil. Den ska tala om för oss vad scrapbookingen betyder för dig. Du har med så mycket eller litet text du vill, foton på dig eller inte... väldigt fritt alltså! Men layouten ska visa dina känslor för scrapbooking! Hur du skapar för att känna dig kreativ. Så du kan scrappa om i stort sett vad du vill, bara man känner hur mycket du gillar din hobby!

Hva er så scrapbooking for meg.
Det er en stund for meg selv der jeg först og fremst scrapper om mine barn.Det er avkopling og jeg gjör en utfordring... Jeg gjör ingen layouter bare for at. Alle layouter jeg gjör er enten DT/GDT layouter eller til en utfordring.  Jeg lager mest layouter for da föler jeg at jeg gir noe tilbake til mine barn. Kort og altrede ting blir enten gitt bort eller samler stöv og det får ikke familien spesielt stor glede av.  Jeg liker å bruke farger og zig-penner. Material som ikke er scrapbookmaterial er göy.  Når jeg velger ut bilder så vil jeg gjerne at bilde i seg selv sier ganske mye og at det er bilde som skal väre i fokus og ikke dekorasjonene. Så har jeg et veldig "sterkt" bilde som på denne layouten kan jeg velge å ha med mye blomster og dekorasjoner, men er bilde av en litt annen type som her, velger jeg i stedet å tone ned litt på dekorasjonene for at bilde skal väre i fokus.  Mitt motto er fokus på bilde. På denne layouten har jeg ikke brukt noen mönstrede papir noe som ikke er helt uvanlig.  Min scrappestil kan variere litt, fra helt gal med farger til ganske ren og enkel uten en eneste fargeklatt eller mist, men jeg fyller ikke ut hele siden med mönsterede papir og dekorasjoner. I stort sett scrapper jeg med Kraftpapir eller vit cardstock som bakgrunn.

Sånn så sönnen ut kvelden etter de var på legevakten og fikk medisin


Link til utfordringen og de andre bidragene

Friday, May 13, 2011

DT Scrap-Perra - Med fokus på TVen

Med bloggerproblem hele dagen i dag og i går kveld har jeg först nå kunnet blogge dagens LO for Scrap-Perra.

Her er layouten

Ha en hyggelig helg og vi får alla håpe att gårsdagens inlegg faktisk kommer tilbake.

Monday, May 9, 2011

Swe Scrapbook - veckans skiss (v19)

Ukas skisse på Swe Scrapbook


I Swe Scrapbook bloggen: Till höger finns en kategori som heter Information, där står det hur ni går tillväga för att visa era alster. Ingen deadline för någon utmaning, du skapar när du har lust och visa oss gärna när du är klar.


Min layout
swescrapbook skiss vecka

2 årskort Creativica

Har i dag blogget dette lille kortet for Creativica




Materiallista:
Cardstock: vit, röd, blå
Dekorationer: Blast Off Combo Stickers  thickers från egna gömmor
Färg: Svart zig-Penna
Klistrigt: 3d-kuddar
Verktyg: Skärmaskin, sax, Edge scraper

Sunday, May 8, 2011

Titta in hos Creativica - som firar 2 år med födelsedagstävling

I maj fyller Creativica 2 år och detta kommer att firas med aktiviteter, erbjudanden och tävling. I detta inlägg presenteras födelsedagstävlingen. Tävlingen handlar om att använda följande skiss av maxell…
Skiss av maxell
… för att skapa ett födelsedagskort med tema 2 år. Det ska synas att du använt dig av skissen.
Alla kort ska vara nyskapande för denna tävling och endast för denna tävling.
Tävlingen har två priser. Ett pris delas ut efter omröstning bland Creativicas personal och delar av designteamet. Ett pris lottas ut. Priserna består av rykande färska nyheter från Maja Design som släpps i maj 2011.
För att delta i födelsedagstävlingen ska du skicka eller lämna in ditt kort till Creativicas butik i Uddevalla. Kom ihåg att – på insidan av ditt kort – ange namn och kontaktuppgifter (adress).
Korten ska vara butiken tillhanda senast den 11e maj.
Vill du posta ditt kort är adressen
Creativica
S:t Mikaelsgatan 2B
451 40 UDDEVALLA
Märk kuvertet med ”Grattis 2 år”.
Du får blogga och visa upp ditt bidrag innan tävlingen är slut. Berätta att du deltar i Creativicas födelsedagstävling och länka till detta inlägg.
Under veckan 9 – 15 maj publicerar Creativicas designers (såväl fasta som gäster) sina tolkningar av tävlingen i Creativicas blogg. Söndag den 15 maj presenteras ett urval av inkomna bidrag och vinnare.

 I morgen viser jeg mitt kort .....
 


Friday, May 6, 2011

Förra veckans LO Scrap-Perra och fraktfritt till 15 maj

Har värt bortreist på en kjempedeilig ferie den siste uken. Har värt på 5dagers cruise i Middelhavet med Royal Carribean.

 Så vil jeg også minne dere på at det er fraktfrtt hos Scrap-Perra fram til den 15 mai.

Månadstävling - Maj 2011


och då tänkte vi fira MAMMA. Det är fritt att associera med vad du vill med Mamma, är det mors dag i slutet av månaden, eller är det att du vill berätta om dig själv som mamma, eller något om din mamma.

Vi välkomnar LO, kort eller att du altrar något.

Sista dagen för att lämna in ditt bidrag i vårt forum är den 31 maj kl 23.59. Det är enkelt att registrera sig i vårt forum.

Ditt bidrag ska vara för den här tävlingen och inte kombineras med andra men du får gärna blogga om den i din blogg så länge du länkar till Scrap-Perra.

En vinnare från 150 kr i presentkort och den röstas fram av mig och DT-gänget. Sen har vi ett utlottningspris i form av ett dekokit.

Valborg - GDT Creativica

I måndags bloggade jag en liten Valborgslayout hos Creativica. 




Materiallista:
Cardstock: Röd
Mönstrade papper: Maja Design CreaDiem Fånga Dagen, Crea Diem Skapa Dagen
Stämplar: Fancy Pants Bella Brush stämplar
Dekorationer: Blast Off Combo Stickers , blått stjärnband (fysiska butiken), Brads collection Sommar , Mini Ric rac band , Gun-Colors brasd, You Do Blommor Ocean Waves 2colourmix , Chipboard Tag.
Klistrigt: Dubbelhäftande tejpScotch Strong & Precise Glue
Verktyg: skärmaskin, Sax, Edge Scraper
Färg: Gesso, gul Reeves akrylfärg, Faded Jeans crackle paint.
Eget material
: Blast off chipboards, litet kort