Monday, February 28, 2011

ZOO Minialbum

Her er dagens blogginnlegg hos Creativica

Jag visste direkt vad jag ville göra när jag Canvas-pappren i mitt gäst-dt paket – ett ZOO album.  Kände att pappren passade perfekt till ett litet minialbum om vårt besök i ”Löveparken” i Givskud, Danmark.  Vi körde genom hela parken, och i den avstängda delen av parken där lejonen håller till fick sonen sitta i mitt knä när vi körde runt. Tre gånger var vi totalt runt för att han skulle vara nöjd med att se lejonen som mest låg och sov.  Det ena lejonet lyfte huvudet när vi körde förbi och det levde sonen på länge. Vi väckte lejonet pratade han om i flera månader. Lejonparken var verkligen stort för en liten 3-åring. Lille A, sov sig mest genom hela parken…..


Färdigt resultat – sparsamt dekorerad,  mina små barn ska få titta genom utan att jag ska vara rädd för att små delar ska ramla av.

För att se mer - hälsa på hos Creativica

Materiallista
Cardstock: svart, vit
Mönstrade papper
: Från Canvas Black & White Big Stripe, Black & White Zebra, Black & White Leopard och Black & White Big Dot
Färger och pennor:
MM Akryl -Asphalt, Fluid Chalk Charcoal, Zig-penna
Klistrigt
: Scotch Strong & Precise GlueDouble Sided Tape
Verktyg:
Skärmaskin, sax
Övrigt
: Bind It All, Dymo, wellpapp

Sunday, February 27, 2011

En liten gris - Skissedilla 100

Utfordringen for nr 100 var å bruke en av de 99 förste layoutene i bloggen. Her en min layout.



Jeg valgte skisse nr 58

 

Ble en skikkelig "snabbscrap" for i helgen har vi syke barn her hjemme med feber og hoste, som roper på mamma hele tiden og da blir tiden knapp, men jeg rakk det i det minste. 

Friday, February 25, 2011

Gavepåse - GDT Scrap-perra

Her är dagens blogginlegg hos Scrap-Perra.

I månadens gäst-dt kit fick jag jätteroliga bärkassar. Här kan du se hur de ser ut innan jag har limmat fast mina papper. Ett foto säger inte alltid så mycket om storleken, men den här typen av bärkasse är 22 cm hög och botten är 18x8 cm. Det finns också många andra roliga papperspåsar att dekorera och ge bort i present.




Bärkasse med handtag brun, höjd 22 cm  botten 18cm * 8cm




Min papperspåse har jag valt att dekorera med papper och dekorationer från Basic Greys serie Green at heart. Totalt finns det 18 papper i serien och det går jättebra att köpa hela förpackningen samlat




Som ram på det mönstrade pappret som heter Seedling har jag använt en vit och en lila cardstock.. Jag har vald att båda använda Edge Scraper och chalka kanterna med brun chalk.


Handtaget har jag dekorerad med organzaband. Det finns några inlagda i butiken, men jag tror nog flera är på gång, så det är bara att maila Scrap-Perra om du behöver andra färger också.  Från egna gömmor hittade jag några trepärlor att hänga på.


Texten kommer också från Green at heart serien och är stickers-  Sticker Elements.


Ha en trevlig helg

Monday, February 21, 2011

Månadslayout GDT Creativica

Her kommer dagens blogginlegg på Creativica



Jag har inspirerats av alla trådar i forum om månadslayout att jag fick för mig att göra en själv.   Min layout handlar om sjukdom och olyckor… Sedan nyår har nu barnen varit hemma totalt 3 veckor på grund av sjukdom och vi har bara kommit till slutet av februari. Peppar peppar, barnen har varit friska en vecka nu.


Jag har bara använt ett mönstrad papper – Sommartider Sommarens Bild  från Maja Design  på layouten,  så i stället har jag sprayet med olika mister och använt tårtpapper för att få lite effekt på pappret. Jag har använt en liten borderstans för att få lite kant och så limmat på svart cardstock.



Den här månaden har jag inspirerats av Kada att göra egna blommor och här har jag gjort blommorna ved att stansa ut på vit cardstock som jag har mistat med tre olika storlekar Retro Punchar och så har jag ritat en svart kant runt.  Varje blomma har totalt fyra utstansade blommor som jag har använt en tunn målarpensel för att rulla pappret på för att böja de bakåt.
Min hobby som liten var att brodera och jag har sparat hur mycket moulinegarn som helst, och det funkar jättebra på layouter. Här har jag gjort en liten fjäril. Har även dekorerad fjärilen med lite vita halvpärlor.


Som oftast tycker jag det är svårt med mycket journaling på en layout, men när det är en månadslayout är det nästan nödvändigt att skriva mycket, och jag har försökt få med så mycket text som möjligt och många bilder.
For att rama in har jag använt snöre för att ringa in layouten och för att få den färgen jag ville ha på rubriken så har jag chalkat den. Det går jättebra att både chalka, distressa eller måla med akrylfärg på thickers för att få den färgen man vill ha.

Materiallista:
Cardstock:
svart och vit
Mönstrad papper:
Maja Design - Sommartider Sommarens Bild
Stans
: Retro punch Large, medium och small
Bokstäver
Thickers Chipboard Mullberry
Dekorationer
: Wisteria – Brads från  Basic Grey och YouDo Pearl Stickers White halvpärlor
Klistrigt:
Scotch Strong & Precise
Färg/pennor:
Zig Journal & Title – svart,
Verktyg
: Skärmaskin, sax, MiniMister, Making Memories – Edge Scraper

Saturday, February 19, 2011

Nytt oppdrag

I dag kan jeg avslöre at jeg har fått enda et nytt oppdrag. Swe Scrapbook. Så gå gjerne dit for å la deg inspirere. !

Friday, February 18, 2011

Bade - GDT Scrap-Perra

Her er ukens gjeste-dt layout hos Scrap-Perra.

Förra veckan gjorde jag en sockersöt LO med rosa och gröna toner med serien Olivia från Basic Grey. Det är totalt 18 papper i serien och det går att köpa hela serien med alfabetstickers på en gång. Den här veckan tänkte jag visa samma serie, men i en lite tuffare form. När jag tittade på fotot först kände jag att det var misslyckad för hon var ju på väg ut ur bilden, men efter lite redigering och efter att det blev svartvitt så var jag mera nöjd med bilden.   




Her ser ni den oredigerade versionen - har bara krympt den lite. Tänket ni kunde se det som en liten påminnelse om hur mycket en extra redigering kan göra med ett foto, så inte bara skicka in foton för framkallning eller skriv ut utan att först ha jobbat lite med fotot i vare sig Photoshop, Photoscape, Picasa eller vilket program ni har på eran dator.




Som bas har jag använt svart cardstock och har ritat en vit kant med flit slarvigt för att rama det hela in.  Två olike Oivia papper finns på layouten, Amelia och Ashley fram och baksida. De små söta djuren är baksidan av Ashley pappret. Olikt mig har jag rivit bort lite kanter för att de söte så djuren skulle få plats.Thickersen kommer från Dear Lizzy och är i färgen Cherry.

Skissen som er brukt er fra Sketchy Thursday



Glemte helt vise vise journalingen i form av en liste som også skulle väre med. Her er de andre kravene

♥ Pink & Green or Red & Turquoise

♥ Hearts

♥ A list about something/someone you love



Thursday, February 17, 2011

Nå er det offisiellt.

I dag har jeg en kjempemorsom nyhet å fortelle om. Jeg har blitt DT hos Lscrapbooking. Takk till Therese for at dere vil ha meg med.

Se mer her

Monday, February 14, 2011

Alla hjärtans dag - GDT Creativica

I dag har jeg blogget for Creativica

Idag är det Alla hjärtans dag och vad passar inte bättre än att ge bort en liten present som jag tänkte fylla med lite godis och annat spännande.  Jag har använt Maja Design papper från serien Ska vi ta en fika.

I skarven bak har jag stansat med doily lace för att få en snygg övergång mellan pappren och chalkat med brun, har också stansat ut med Doily lacen en kant uppe och nere.  Jag blev utmanad att inte använda köpta blommor, och jag har nästan klarat det. Den stora blomman är stansat ut med Retropunch. Totalt sex lager med blommor har jag limmat fast. Tre med stor Retropunch och tre med en mindre Retropunch.  Sprayade blommorna med lite vatten och knölade i hop de. På varme blad böyde jag de lite samman för att få lite mer liv i blommorna. Till slut satte jag dit en halväpärla.  Jag blev inspirerad av Maja/Eyovine att snurra lite papperssnöre för att dekorera lite.


Vad ger du bort i dag i present ?

Material
Mönstrade papper: Maja Design Ska vi ta en fika Hemgjord Saft, Blåbärssylt och Björnbärsrutor
Dekorationer: Papperssnöre från YouDo, Pearl Stickers White
Punch: Retro Flower LargeRetro Flower Medium, Martha Stewart Doily Lace.
Klistrigt:
dubbelhäftande tejp, Scotch Strong & Precise
Verktyg: Skärmaskin, sax,
Övrigt: Pringleburk, utskriven text

Friday, February 11, 2011

Du lyser opp vår hverdag - GDT Scrap-perra

Dagens gjeste-dt layout hos Scrap-Perra.

Var på träff i helgen där vi utmanades att använda så lite mönstrade papper och dekorationer som möjligt och här kommer mitt resultat. Jag har använt ett mönstrad papper, Amelia från Basic Grey serie  Olivia, i två rader. Pappret har så fina rader att det kan verka som man har helt olika papper när han skär ut delar från flera ställen. 


Har också dekorerad sparsamt med tre olika Petuniablommor från Prima,  Nocturne, Rondo och Chopin. De kommer också i flera andra härliga färger.   Lite halvpärlor fick också plats samt pappersros från Reprint  Min nya Smooch Spritz - Cosmic Pink var jag också tvungen att använda. Den ligger numera alltid framme, och jag måste verkligen skaffa flera färger, för den er verkligen bra att använda. Torkar jättesnabbt och färgen känns inte lika vattning. Blir riktigt färgklick om man sprayar mycket eller droppar med den. Kan verkligen inte klara mig utan.

Wednesday, February 9, 2011

Ake med pappa Diva januar 2011

Her er mitt siste Diva januar bidrag. Skulle lage en layout etter en skisse, hadde tre stykker å velge mellom. Blondeblomsten har jeg laget selv, og det store snöfnugget skrev jeg en gang ut med Silhouetten. (Kanskje jeg skal törke stöv av den igjen ??


Skissen jeg valgte.

Tuesday, February 8, 2011

Aketur Diva januar 2011

Her er mitt bidrag till Diva januari 2011 på scrapping.no.. Eneste kravet var det skulle finnes wellpapp eller bobleplast og jeg har brukt hvit wellpapp.



Monday, February 7, 2011

6 måneders fotografering hjemme- GDT Creativica

Her kommer dagens layout jeg har blogget hos Creativica.  


Då och då får jag för mig att försöka fota dottern med ett vitt lakan bakom, men det är ganska sällan hon tycker det är någon ide att titta i kameran. Här i mars förra året tror jag nog att jag fotade 30-40 bilder och fick ingen där hon tittade rakt i kameran. Hon är här bara 6 månader och har sedan några veckor tidigare kunnat sitta stadigt, men det är tryggast att använda händerna för att hålla balansen lite.




Jag har använt papper från två olika tillvärkare. Både Maja Design och Freja Skapargård, var rutor på båda. Den gröna bordern som är under den vita spetsen kommer från förpackningen till en Primaswirl. Tänk att en använd förpackning är så bra som dekoration. Som rubrik har jag använt ett alfabet från Basic Grey - Wisteria. Alfabetet har en del som är ljusblå och en del som är lila. Hittade jättesnygga fjärilar i butiken och för att visa hur de flyger har jag använt en riktig söt stämpel från Fiskars.


Materiallista:


Cardstock: Vit
Alfabet: Alfabetsstickers från Basic Grey ur serien Wisteria.
Mönstrade papper: Maja Design Ska vi ta en fika - Björnbärskakor, Freja Skapargård - Vitsippa - Ruta
Dekorationer: Lila Wisteria - Brads från Basic Grey, Bvit bomulls-spets, gröna fjärilar
Stämpel: Garden Borders Clear Stamps från Fiskars
Stämpeldyna: Distressdyna
Verktyg: Skärmaskin, sax,

GDT layout Lscrapbooking

I dag finns min senaste layout för Lscrapbooking ute i bloggen. Titta här



Jag har använt de härliga Glitz Hoopla-pappren och gjort en layout på min son. Han tycker inte det är utmaning nog att hoppa upp och ner på studsmattan - han vill helst hoppa ner från studsmattan och ner på mig som håller i kameran.

Scrapbooking Butik & Inspiration -Lscrapbooking.se
Som bakgrund har jag använt en stor del av en wellpappsrulle och så har rivit kanterna på Glitzpapperen, chalkat med svart och limmat fast på bakgrunden.

Alfabetet jag har använt kommer från Pink Paislee och heter Expression Weathered Wood - Cotton.
För att få den färgen jag ville på chipboardsalfabetet har jag chalkad det. 

Runt layouten har jag tagit ett snöre jag hittade hemma och fäst det med häftapparaten.  Jag har också stämplat lite under fotot och för att få med lite journaling som berättar lite mera om layouten har jag en journalingruta från Glitz, 

I mitten på blommorna har jag använt en Say it pearls center från Pirma.


Materiallista:
Glitz Hoopla paper, Glitz Design
Expressions Weathered Wood -Cotton, från Pink Paislee
Say it in pearls centers, rainbow, från Prima
wellpapp
snöre

Sunday, February 6, 2011

Scrapping.no Diva 2011 januar

Jeg har i år bestemt meg for å väre litt mer aktiv på det norske forumet Scrapping.no/forum og der har de masse spennende utfordringer. En av de heter Diva 2011, og da skal man löse tre oppgaver i månaden og sende inn.

Her er min layout till oppgave nummer 2.

Oppgaven var å la seg inspirere av dette bildet:

Snabblayout Scrapeventet

Har i helgen värt på pysselträff i Skellefteå med masse andre hyggelige pysslare.  Tacker speciellt Sophie for å holdt meg med selskap og ikke minst hennes söster som lot meg få sove over så jeg kunne väre der to dager.

To dager med masse scrapping. Totalt ble det 5 layouter og en ting som er altered.  Alt skal jeg vise her de neste ukene.   Begynner med å vise layouten jeg faktisk vant med. En snabblayout som det tok meg 20 minutter å fikse og som jeg virkelig ikke hadde forventninger på, så lite forventninger att når de ropte opp hvilket nummer som hadde vunnet så reagerte jeg ikke engang. Så hadde jeg flaksen att jeg også vant en liten premie på avstemmingseddelen min på samme utfordring. Fikk söte kakeunderlegg som Pearlized hadde sponset. Takk Madde og Marcus. Fikk til og med bruk for de på en layout som jeg gjorde i dag.

Friday, February 4, 2011

Bustjej - GDT Scrap-perra

Scrap-perras blogg


Snön fortsätter ramla ner här i Umeå. Vi har så mycket snö på våran altan att det nog räcker till mina axlar. Det töade här om dagen och ramlade ner lite från taket, men det är riktigt mycket snö och vi är ju bara i början på februari så det lär väl komme ganska mycket mera snö. Så i snödrivan i dag var jag tvungen att köra för att hämta mitt nya gäst-dt kit.










Jag har använt Smooch Spritz - Cosmic Pink. Jag har många andra mister, men den här tyckte jag verkligen om. Flaskan är inte så stor, men jag tror nog den kommer hålla länge. Den är inte lika "vattnig" som flera av Tattered Angels sina och pappret blir inte så bucklig som det brukar bli med flera andra typer av mister. Färgen är riktigt stärk också. Verkligen en mist jag kan rekommendera, och jag tror nog att jag kommer att fylla på med flera färger. 


Det rosa mönstrade pappret jag har använt kommer från Basic Greys Green at heart serier och heter Pea.  Härligt färgstärkt och rosa. Totalt finns det 18 papper i serien, och det går jättebra att beställa allihopa samtidigt. Två borders har jag använt, båda är från  Green at Heart - Sticker Elements,
ugglan kommer också från samma stickers ark. Till Green at heart serien finns det också Chip Sticker Shapes, totalt 4 sidor med roliga chipboardstickers, fjärilarna och journaling rutan kommer därifrån, samt ett litet hjärta.


Texten med bustjej är gjord med tsnygga foamthickers, Dear Lizzy Cherry,


Ha en trevlig helg.







Thursday, February 3, 2011

Skissemania 4 på Scrapping.no

Sendte inn et bidrag til scrapping.no/forum och Skissemania 4. Dessvere vant jeg ikke, men her er i hvertfall mitt bidrag. Papirene kommer fra Cosmo Cricket for det meste.



Her er skissen som vi skulle jobbe etter

dec10-8x11horz.jpg

Wednesday, February 2, 2011

Februarutfordering Lscrapbooking

Månadsutmaning -Februari


Reglerna är enkla:


  • Tolka skissen hur du vill, men det skall synas att du utgått ifrån skissen.



  • Skriv in ditt namn och adressen (URL) till din bild i rutan här nedanför.



  • Vi vill ha ditt bidrag senast 23:59 den 28/2


  • Till varje utmaning kommer du naturligtvis ha chansen att vinna fina priser!
    Den 7:e i efterkommande månad pressenterar vi, här i bloggen, vinnaren som då får återkomma till tavling@lscrapbooking med den adress dit vinsten skall skickas.
    Beslut om vinnare kan ej överklagas.
    Skissen:
    Scrapbooking Butik & Inspiration -Lscrapbooking.se
    Ladda ner Februariskissen som .pdf

    Detta kan du vinna!

    Scrapbooking Butik & Inspiration -Lscrapbooking.se

    Inspiration:

    Scrapbooking Butik & Inspiration -Lscrapbooking.se

    Ikke glem februarutfordringen på Scrap-perra

    Månadstävling - Februari 2011

    Ny månad, ny tävling.

    Och denna månad så tänkte vi att ni skulle få ha lite lösare tyglar. Vi tänkte att vi skulle ha en månad då ni skulle få Scraplifta. Och vad ska ni scraplifta då? Jo, leta reda på något i den här bloggen och scraplifta den. Det är helt fritt vilket inlägg du liftar men lämna gärna en länk till det inlägget så att vi kan se vad du har utgått ifrån. Och beskriv gärna hur du har tänkt, det är alltid kul att läsa.

    Ska bli så spännande och se vad ni väljer och hur det kommer att se ut med din tolkning.

    Som vanligt lägger du upp ditt bidrag i forumet och vinnaren får 150 kr i presentkort i butiken och det finns en utlottningsvinst också. 


    Länk