Monday, January 31, 2011

100 % Norr utmaning #17

Ikke glem at det fortsatt er nesten en uke igjen av utfordring nr 17.hos 100 % Norr La dere utfordre av Vintersport.
Her er mitt inspirasjonsbidrag.



Jul - GDT Creativica

Några gånger när jag har scrappat med massa färger känner jag bara för att bryta helt av och göra något riktig enkelt. Den här layouten med dottern som äter pepparkakor är ett exempel på det.    Det enda jag har gjort med den här layouten är att riva kanterna lite och chalka, och så är den klar.


Materiallista
Cardstock: Grå cardstock, röd cardstock
Thickers: Mulberry Chipboard
Mönstrade papper: Maja Design Fröjdefull julVirkad strumpa och Julbukett
Verktyg: Edge Scraper, Skärmaskin, sax
Klistrigt:
Memory tape runner , Stora Craft Foam Pads

Friday, January 28, 2011

Mammas lille utforsker - GDT Scrap-perra

Her kommer dagens layout som jeg har blogget for Scrap-Perra.

Vi har ett lite busfrö av en nu 16 månaders tjej hemma. Hon tar efter allt av storebror och har blivit en riktig klättermus och utforskare. Hon är högt och lågt och är inte av typen som vill sitta still och leka tysta lekar.När hon började klättra upp i Tripp Trapp stolen och sätta sig i den medan det var bygel på så kom vi på att det nog lika bra att ta bort bygeln... Hon tycker också mycket om att gå ut i hallen och prova på allas skor, och går runt i de.




Några gånger kan det vara bra att spara på både små och stora spillbitar, ofta kan man göra enkla små layouter bara med spillbitar. Här har jag använt så spillbitar med stansade kanter.


Papperna kommer från två olika serier från Bo Bunny, men de matchar jättebra ihop: Love Bandits och Persuasion. Från Love Bandits serien kommer Who Loves U, Stripe, Love U Deerly och Bee Mine och från Persuasion kommer My Sweet


Thickersen jag har använt för rubriken är Rockabye White från American Crafts.  Det är jättebra att använda vita thickers och så färga upp dem. Några gånger använder jag bara chalk för att färga upp thickersen medan här har jag använt turkos akrylfärg för att få den färgen jag ville ha. Till slut la jag till en söt liten  rosa hjärtbrads från  Reprint. 



Thursday, January 27, 2011

Trygge sammen - GDT Scrap-perra

En av ukens gjestedt layouter for Scrap-Perra. 


Jag brukar inte vara speciellt duktig när det gäller journaling på mina layouter, mest är det väl för att jag tycker min handstil är riktigt ful och för att jag tycker det är ännu svårare att skriva snyggt på strukturerad cardstock, därför bestämde jag mig för att skriva ut lite text på datorn. Som de flesta andra har jag ingen A3 skrivare så jag fick dela cardstocken i två delar för att kunna mata skrivaren med papper... Då blir det ganska naturligt att ha långa pappersremsor för att täcka lite.  Historien bak det här fotot är att sonen efter att lillasyster flyttade in på hans rum efter semestern tyckte han sin egen stora säng blev för stor och tyckte det var bättre att lägga sig PÅ lillasyster som här är11 månader - två dagar i rad... Andra dagen kom vi på att fota innan vi flyttade över sonen i sin egen säng.






På den här layouten har jag använt många olika papper från två av Bo Bonnys serier: Love Bandits och Persuasion. Från Love Bandits har jag använt Bee Mine, Who Loves U, Love U Deerly och Tweetheart och från Persuasion har jag använt My Sweet (fram och baksida)


Förpackningen som den stora Primarosen kom i har jag använt som fotomatta till foto. Ganska praktisk när det matchar så bra med det gröna Love Bandits pappret.   Helt på sidan har jag använt en borderstickers från Bo Bunny, serien Crush som heter Combo Stickers.  Andra dekorationer på layouten är en rosa ros från Reprint, och knappar från serien Persuasion (Bo Bunny), Heart pins från Inkido och  cerise organzaband.



Monday, January 24, 2011

Gavepose - GDT Creativica

Her kommer mitt förste inspirasjonsinlegg hos Creativica. Gå gjerne dit legg igjen en liten kommentar. 

När jag såg de stora tjocka pappersbanden (Paper Ribbon mix Jul) som fanns i mitt gäst-dt kit visste jag direkt vad jag ville försöka mig på - gåvopåsar. Hade sett några filmer på Yottube och googlat lite på gift bags så jag hade lite olika förslag till gåvopåsar. Det finns många att välja på så det är bara att försöka med några utav de som finns, eller till exempel använde en gammal gåvopåse som mall.


Så här såg gåvopåsen innan jag började dekorera.




Jag limmade fast pappersbanden med samma cardstock som på själva påsen. Så här ser gåvopåsen ut när den är klar. Jag har tidigare också använt Strong & Precise glue, men när jag nu fick hem den senaste utgåvan kan jag säga att den känns så mycket bättre, locket har framför allt inte lika lätt för att ramla av.




Pappret jag har använt kommer från Maja Designs serien Ska vi ta en fika. Jag har för en gångs skull skrapad kanterna och chalkat kanterna med brunt. Kände att pappret behövde lite tydligare kanter. Har också använt en liten rubonswirl bredvid.


Jag har dekorerad bara den ena sidan, den andra har jag låtit vara grön. Jag blev utmanad att inte använda färdiga blommor så jag har gjort egna blommor av spets. Hur jag gjorde: Tog nål och tråd och trädde genom och knöt i hop och tog en brads i mitten för att dölja tråden lite. Jätteenkelt.




Material


Cardstock: Grön, Röd
Mönstrade papper: Maja Design - Ska vi ta en fika - Favoriter
Dekorationer: Paper Ribbon mix Jul, Röd swirl band, Bomulls-spets, Wild Saffron Swirl Rub-ons, brads från Basic Grey
Klistrigt: Scotch Strong & Precise Glue
Verktyg: Skärmaskin, sax och Edge Scraper

Friday, January 21, 2011

CHA 2011 Tim Holtz/Ranger

Med dabber topp og farger som matcher distressene, så blir disse disse et bra komplement. De virker mye mer utvannet enn vanlige dabbers, men "våtere" enn distress ink. Tror tok jeg kommer til å kjöpe Broken China i hvertfall först for å teste.

STAINS1
spun sugar, fired brick, wild honey, peeled paint, forest moss, weathered wood
STAINS2
broken china, faded jeans, dusty concord, antique linen, vintage photo, walnut stain

CHA 2011 Bella Blvd Mr Boy

Har du gutter så er kanske Bella Blvd serien Mr Boy noe for deg ? Her er et par av papirene.  Jeg tror nok jeg kommer til å kjöpe den.


MRB200BMRB197


Det finnes også kjempefine stempler til




:MR BOY

Bo Bunny love album - GDT Scrap-perra

Her kommer ukens gjeste-dt layout for Scrap-perra

Det är för mig en riktig utmaning att göra minialbum, har försökt några gånger på presenter, men aldrig riktigt om familjen, men det var faktisk riktigt kul. Jag har har fortsatt från förra layouten jag gjorde som GDT med temat syskonkärlek. Barnen tycker som tur är om varandra så mycket.


Minalbumet som jag har använt är ett My Word - LOVE chipboard album från Bo Bunny.  Det förste jag gjorde var att måla med turkos akrylfärg på kanterna av albumsidorna.  Därefter ritade jag av bokstäverna och klippte ut och limmade fast.  Jag har chalkad kanterna med brun chalk och ritad en smal brun kant med en Zig -Journal & Title penna (Chocolate).De är jättesköna att rita med och har en tunn kant på den ena sidan och en lite tjockare kant på den andra sidan för kalligrafi eller liknande.
Papperna jag har använt mig av i minialbumet kommer från två olika serier från Bo Bunny, Love Bandit och Persuasion. ( i varje serie är det 7 papper).






På L har jag använt Persuasion-My Sweet och Persuasion-Moments, på O har jag använt Persuasion-Moments och Love Bandit - Bee Mine, På V har jag använt Persuasion-Blooms och Love Bandit - Love U Deerly och LoveBandit - DieCut, på E har jag använt Love Bandit - Stripe och Persuasion-Blooms  och på de två sista sidorna har jag använt Love Bandit - In the Woods fram och baksida.








Jag tycker det blir jättesnyggt att använda massa band på albumringarna och jag har bland annat använt lime och cerise organzaband. På förstasidan har jag använt en Primaros.



Thursday, January 20, 2011

Nyheter fra Websters

Jeg har aldri värt noen stor fan av Websters, men disse var ganske söte, men vet ikke helt hva jeg skal gjöre med de....


Springmarket

US1788D_L

US1789D_L
US1790D_L
US1791D_L
US1792D_L
US1793D_L
VELLUM
12X12 DIECUT


US1794D_L

EBSTER FLOWERS! PRINCESS PETALS
Web-SM-Flowers-PPetals-v2

WEBSTER FLOWERS! FABRIC FLOWERS
Web-SM-Flowers-fabric-2

PETITE BERRY BOUQUET
Web-SM-Berrries

SPRING MARKET TRIM PACKAGE
Web-SM-Trim-card






SM-Trim-Bulk-rolls-WEB
Buttons-Roses_500










Whimsies - Roses in Bloom {above}

LG-Ribbon-fabric_670
Ladies & Gents Fabric Ribbon  - 18" each strip {above}

Tuesday, January 18, 2011

Gäst-dt hos Creativica

Noen ganger lönner det seg å väre norsk her i Sverige. Creativica har gitt meg tillit til å väre gjeste-dt i noen måneder framover for å gjöre en liten satsing i Norge, så nå har jeg begynt å titte hjemover litt også. Så nå skriver jeg litt norsk også i forum....

Har fått en kjempefin pakke som jeg jeg håper dere skal la dere inspirere litt av framover.  Så på mandagar kan dere kikke i bloggen til Creativica for å se etter meg. 

Monday, January 17, 2011

Holde balansen - gjeste-dt hos Magdas - Bo Bonny Olivia

Her har jeg gjort en layout med gjeste-dt materialet jeg har fått fra Magdas som gevinst for at jeg vant Septemberutfordringen i höst.

” Här har jag scrappat sonen när han i höstas hittade en planka att balansera på. Den flyttades runt i trädgården, viktigt att inte nudda marken, så han var verkligen koncentrerad.”



Här kan du se den hos Magdas.

100 % Norr utmaning #16 Deadline 23 januar

Ikke glem at det er EN uke igjen til deadline !!

Her kommer kommer min lille inspirasjonslayout



Her har jeg mistet med flere ulike farger, tegnet med Zig pen rundt kanten. Papir er fra October Afternoon (tror jeg) og Prima. Blomstene er fra Basic Grey.

Ikke glemt at du kan vinne hvis du har sendt inn for hele månenden. Sponsor januar er Scraphuset.

Utmaning #16

Friday, January 14, 2011

Kos - GDT Scrap-perra



Hittade en rolig skiss på Bo Bunny bloggen och när jag hade fått så snygga papper från Bo Bunny så var jag ju bara tvungen göra en layout baserad på skissen. Några gånger när jag ska utmana mig själv försöker jag att gå lite utanför min egen komfortzon som är vit cardstock och det har jag gjort här.  Jag har använt ett rött papper från Bo Bunny som heter Love Notes från Persuasionserien  som bakgrundspapper.  Jag har vänt skissen och spegelvänt den för att passa bättre med det randiga pappret  Stripe (Persuasion). Från samma serie har jag också använt My Sweet,  klippt ut en journalingruta från Cutouts, och använt Love BirdsLove Bandit har jag använt Bee Mine, Love U Deerly och klippt ut en remsa ur DieCut pappret. Från serien pappret.


Här är skissen






Mina barn är tidvis riktiga gosiga ungar, den lilla stunden de vill sitta still... Storebror vill gärna ha med lillasyster på saker och vill hon inte komme direkt så bär han henne dit han vill. Här har han burit och suttit henne ner på täcket. Han ville jag skulle foto dem. Även om han vill bli fotad så är det lite värre med att få honom att titta direkt i kamera.


Blommorna jag har använt från Prima är tyllblomman Prima Madrigal blossom maestro mauve, Prima - Pattern Coordinates - Jack & Jill och Trellis rosor. Har också använt  rosa ros från Reprint.

Länk till Scrap-Perras blogg

Thursday, January 13, 2011

CHA 2011 Jillibean Soup

Tre av nyhetene til Jillibean Soup heter
Spotted Owl Soup og innehåller blå/gronne toner.
Dutch Mustard Soup har grönn/gul/brune toner
Blossom Soup har rosa/grönn/blå toner.

CHA Winter 2011_edit

Wednesday, January 12, 2011

Mer CHA 2011 Prima

Hva med denne serien fra Prima ? Melody heter den.

01melody


Eller noen spesielle blomster ? Audrey Rose & Heart's Desire Flowers



Flowersblog05
TOTE_BAG_Karola2
sample using Dechire Flowers by Karola

Iris botanical lo leaves
Lovely Leaves sample by Iris

Ppp alyssa Lovely cu
sample using Dechire Flower, Arco Iris Flowers and Lovely Leaves by Alyssa

Sharonbemineleaves
sample using Lovely Leaves & Audrey Rose Flower by Sharon

Trina Creative-wonderland-CU1

Det finnes også mange andre blomster

Studio calico mister

BLogger igjen om et produkt som jeg veldig gjerne skulle ha testet: Studio Calico.

Til serien countryside Collection kommer det egne mister


Countryside_huey's


Countryside logo